Σαλάτα πλιγούρι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 8 μέτριες ντομάτες:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού πλιγούρι
- 6 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 ντομάτα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κουκουνάρι καβουρδισμένο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Χυμό από 1-2 λεμόνια
Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε και κόβουμε το καπάκι. Αδειάζουμε τη ψίχα της ντομάτας, και τη κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και προσθέτουμε το πλιγούρι. Αφήνουμε για 2 ώρες το πλιγούρι να φουσκώσει και το στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια.
Ρίχνουμε τα κουκουνάρια στο μπολ με τα μυρωδικά και τη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, χυμό λεμονιού και τέλος το πλιγούρι.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε κατά αναλογία τα υλικά που θέλουμε.
Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τις ντομάτες με τη γέμιση και βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Πριν το σερβίρισμα βγάζουμε από το ψυγείο μισή ώρα πριν και περιχύνουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Σχόλια Συνταγής
Ιωάννα Μπιτάδου