Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Κράκερς τόνου

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια τόνο κονσέρβα στραγγισμένο
  • 1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
  • 1 /4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
  • Χοντρό αλάτι για πασπάλισμα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2-2 ½ φλιτζάνια τσαγιού

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο μίξερ το τόνο με το καλαμποκέλαιο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε τη κέτσαπ, το ξύσμα, το νερό και το χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Η ζύμη μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ είναι έτοιμη και σταματάμε το μίξερ.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Ανοίγουμε με ένα πλάστη τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού.
Κόβουμε με κουπ-ατ σε ότι σχήμα θέλουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα πριν τα αποθηκεύσουμε.
*Αν δεν έχουμε χοντρό αλάτι προσθέτουμε μέσα στη ζύμη μας 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές