Σολομός με ούζο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια ζυμαρικά πένες
- 500 ml νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 φιλέτα σολομό
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 500 ml φυτική κρέμα σόγιας για μαγειρική
- Αλάτι - πιπέρι
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα ζυμαρικά με το κύβο λαχανικών και 500 ml νερό και στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε μεγάλους κύβους μαζί με το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει ο σολομός από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε με τη φυτική κρέμα.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.