Πατατοκροκέτες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 2 κουταλιές σούπας άμυλο καλαμποκιού
- Γάλα σόγιας
- Αλάτι
- Φρυγανιά και ρίγανη τριμμένη για το τύλιγμα
Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις βράζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι κι αν τρυπιούνται τότε τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε, αλατίζουμε, προσθέτουμε το άμυλο και λίγο γάλα σόγιας και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή γι αυτό προσέχουμε τη ποσότητα στο γάλα.
Δοκιμάζουμε τη ζύμη πλάθοντας μία πατατοκροκέτα και αν χρειαστεί προσθέτουμε γάλα, ή αν βγει το μείγμα χαλαρό προσθέτουμε πατάτα ή λίγο αλεύρι.
Πλάθουμε σε κροκέτες και τις τυλίγουμε σε φρυγανιά τριμμένη που έχουμε ανακατέψει με τη ρίγανη.
Σε μία λαμαρίνα του φούρνου μας στρώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κροκέτες σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφριά, όχι όμως περισσότερο από 20-25 λεπτά γιατί θα ανοίξουν.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.