Κατηγορία Φαγητά / Σούπες

Ψαρόσουπα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι ψαριού
  • 1 κοκκινόψαρο
  • 5-6 πατάτες
  • 6-7 καρότα
  • 1 μεγάλο ματσάκι σέλινο
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για σούπες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λεμόνι χυμό και έξτρα ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Πλένουμε πολύ καλά το κεφάλι ψαριού και καθαρίζουμε το κοκκινόψαρο από τα λέπια και τα εντόσθια.
Βάζουμε τα ψάρια σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν με νερό να τα σκεπάζει και μέχρι να βράσουν καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Όταν δούμε πως έχει αρχίσει το ψάρι να ξεκκολάει από το κόκκαλο το βγάζουμε αμέσως με μία κουτάλα και το βάζουμε σε πιατέλα.
Μέσα στη κατσαρόλα με το ζωμό ψαριού ρίχνουμε τα λαχανικά, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε στο ζωμό λίγο χλιαρό νερό για να βγάλουμε περισσότερη σούπα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε τα λαχανικά αφού έχουν μαλακώσει και ρίχνουμε μέσα στο ζωμό το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις μαλακώσει και το ρύζι μας, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και σερβίρουμε σε πιάτα.
Αν θέλουμε σερβίρουμε σαν σαλάτα τα λαχανικά ξεχωριστά και δίπλα το ψάρι. Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο με λεμόνι, πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε τη σούπα σε ξεχωριστό πιάτο.
‘Ένας άλλος τρόπος σερβιρίσματος είναι να βάλουμε μέσα στη σούπα μας λίγο από όλα τα λαχανικά, ψάρι αφού αφαιρέσουμε τα κόκκαλα, πιπεράκι, χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές