Γαρίδες με κάρυ
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 άτομα:
- 12 μεγάλες γαρίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας κάρυ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός στη κατσαρόλα και τις σουρώνουμε.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας και μόλις κάψει το ελαιόλαδο ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο ή σε λεπτές φετούλες μαζί με το κάρυ και ανακατεύουμε.
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να βγάλει το κάρυ τα αρώματα του, χωρίς να μαυρίσει το σκόρδο και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη να δέσει η σάλτσα και στο τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε σε πιατέλα με τηγανητές πατάτες ή με ρύζι πασμάτι.
*Μπορούμε αντί για νερό να προσθέσουμε στις γαρίδες μας φυτική κρέμα σόγιας και για πιο εξωτική γεύση κρέμα ή γάλα καρύδας.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.