Κατηγορία Φαγητά / Τουρσιά

Τουρσί της καθαρής Δευτέρας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 αγγούρι
  • 2 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • Κλωνάρια και φύλλα σέλινου
  • Πιπεριές κίτρινες –πιπεριές πράσινες
  • 250ml λευκό ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 500 ml νερό

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε λωρίδες (πιπεριές), τα αγγούρια και τα καρότα (σε λοξές φέτες) και το κουνουπίδι (σε μικρές φουντίτσες).
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το ξύδι, το νερό, το χοντρό αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε το ζωμό από τη φωτιά και το σουρώνουμε.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε το ζωμό να κρυώσει. Γεμίζουμε τα βάζα με τα κομμένα λαχανικά και προσθέτουμε το ζωμό.
Μόλις κρυώσουν καλά τα βάζα τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες και είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Σχόλια Συνταγής

  • MARIA
    ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΟΥΡΣΙ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΙΟ ΞΙΝΟ,ΑΠ'ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΝΑ <ΓΛΥΚΑΝΕΙ>? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.
  • nistisimo.gr
    Γειά σου Μαρία, αν δεν θέλεις να είναι πολύ ξινό το τουρσί πρέπει να χρησιμοποιήσεις ξύδι με λιγότερους βαθμούς αλκοόλ.Αυτό αναγράφεται πάνω στην ετικέτα στο πίσω μέρος του μπουκαλιού.Για να γλυκάνει το τουρσί το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το στραγγίσεις και να ετοιμάσεις καινούργιο ζουμί με 180-200 ml ξύδι και 3 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές