Τουρσί της καθαρής Δευτέρας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι
- 1 αγγούρι
- 2 καρότα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- Κλωνάρια και φύλλα σέλινου
- Πιπεριές κίτρινες –πιπεριές πράσινες
- 250ml λευκό ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- Λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 500 ml νερό
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε λωρίδες (πιπεριές), τα αγγούρια και τα καρότα (σε λοξές φέτες) και το κουνουπίδι (σε μικρές φουντίτσες).
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το ξύδι, το νερό, το χοντρό αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε το ζωμό από τη φωτιά και το σουρώνουμε.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε το ζωμό να κρυώσει. Γεμίζουμε τα βάζα με τα κομμένα λαχανικά και προσθέτουμε το ζωμό.
Μόλις κρυώσουν καλά τα βάζα τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες και είναι έτοιμα για κατανάλωση.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
MARIA
nistisimo.gr