Ελιόπιτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 ποτήρια φαρίνα
- 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 ½-2 ποτήρια ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο ξερό
- ½ φλιτζάνι τσαγιού δυόσμο φρέσκο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Λίγο χυμό πορτοκάλι για επάλειψη
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο χυμό πορτοκάλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη η πίτα, μπήγοντας ένα μαχαίρι έως αυτό να βγει στεγνό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.