Παντζάρια τουρσί
Εκτέλεση
Συστατικά
- Υλικά για 1 βάζο 1κg
- 5 βολβούς παντζάρια μεγάλους
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι άσπρο
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι χοντρό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Πλένουμε πολύ καλά τους βολβούς με ένα σφουγγάρι να καθαρίσουν από το χώμα.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν θα έχουν μαλακώσει τους στραγγίζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μία άλλη κατσαρόλα θα βράσουμε το νερό με το ξύδι, τη ζάχαρη και το χοντρό αλάτι και
μόλις πάρει βράση το αλατόνερο, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να χλιάνει.
Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τη φλούδα και με ένα μαχαίρι τα χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και μετά το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε χοντρές φέτες του 1 ½ εκατοστού.
Γεμίζουμε το βάζο με τις φέτες παντζαριού και συμπληρώνουμε με αλατόνερο τόσο όσο να καλυφθούν.
Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι και μόλις κρυώσει το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Σε δύο μέρες είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.