Μαρμελάδα καρότο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 2 βανίλιες
- 1 ποτήρι νερό
Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα καρότα να μαλακώσουν πολύ καλά.
Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό.
Περνάμε τα καρότα από το μπλέντερ να γίνουν πουρές και αδειάζουμε το πολτό σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και 1 ποτήρι από το ζωμό που κρατήσαμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η μαρμελάδα.
Πριν κατεβάσουμε τη κατσαρόλα από την εστία προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, βράζουμε για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.