Πένες με γαρίδες και σπανάκι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια μακαρόνια πένες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 350 γραμμάρια φέτα σόγιας
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα σόγιας
- 300 γραμμάρια σπανάκι
- 6-8 γαρίδες με κέλυφος βρασμένες
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τη φέτα μέσα στο τηγάνι, προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις προσθέτουμε στη σάλτσα.
Βράζουμε για 1-2 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε αμέσως.
*Αν πήξει πολύ η σάλτσα αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.