Φάβα αρακά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό αρακά ξερό
- 1 κρεμμύδι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Βράζουμε τον αρακά με το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά με δύο φλιτζάνια τσαγιού νερό.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείτε στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τον αρακά μέσα στη κατσαρόλα να γίνει λεία η φάβα, χωρίς κομμάτια και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά αν είναι λίγο αραιή.
Αφού αποκτήσει την υφή που θέλουμε αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία μας και σερβίρουμε τη φάβα ζεστή με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.