Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Φάβα αρακά

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αρακά ξερό
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Βράζουμε τον αρακά με το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά με δύο φλιτζάνια τσαγιού νερό.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείτε στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τον αρακά μέσα στη κατσαρόλα να γίνει λεία η φάβα, χωρίς κομμάτια και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά αν είναι λίγο αραιή.
Αφού αποκτήσει την υφή που θέλουμε αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία μας και σερβίρουμε τη φάβα ζεστή με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές