Ρεβίθια λεμονάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 πακέτο ρεβίθια (500 γραμμάρια περίπου)
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Χυμό από δυο λεμόνια
- 1 κύβο λαχανικών
- Λίγη τριμμένη ρίγανη
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό από το βράδυ.
Τα πλένουμε, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε με νερό να τα σκεπάζει και το κύβο λαχανικών μέχρι να μισοψηθούν.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μία γάστρα και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό αλάτι-πιπέρι και σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1-1 ½ ώρα και κατά το ψήσιμο ελέγχουμε το ζουμάκι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
Σερβίρουμε με τριμμένη ρίγανη και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.