Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά κουταλιού

Γλυκό κουταλιού ντοματάκι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό ντοματάκια μικρά (cherry)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 χούφτα ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα
  • 1 ποτήρι νερό

Πλένουμε τα ντοματάκια και τα βουτάμε για δέκα λεπτά σε ένα μπολ με καυτό νερό.
Στραγγίζουμε το καυτό νερό και μέσα στο μπολ με τα ντοματάκια προσθέτουμε παγωμένο νερό.
Αφήνουμε για δέκα λεπτά και ξαναστραγγίζουμε.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το πάνω μέρος που είναι το κοτσάνι και τη φλούδα.
Τοποθετούμε τα ντοματάκια σε μία μεγάλη κατσαρόλα έτσι ώστε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύλο κανέλας, το νερό, το φύλλο αρμπαρόριζας και τα αμύγδαλα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία μας.
Αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί και να βγάλει τα υγρά του μέχρι την επόμενη μέρα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο την επόμενη μέρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού 2-3 λεπτά πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Μόλις κρυώσει το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Το καλοκαίρι το συντηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε παγωμένο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές