Γρανίτα φράουλα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό φράουλες
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 ml νερό
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, από τη στιγμή που θα αρχίσει ο κοχλασμός για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες να γίνουν πολτός και αφού έχει κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε τον πολτό φράουλας στο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και συνεχίζουμε τη διαδικασία σύμφωνα με τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
Χρειάζεται γύρω στα είκοσι λεπτά ανακάτεμα στη παγωτομηχανή και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα σε δοχείο και το βάζουμε στη κατάψυξη.
Χτυπάμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη κάθε μία ώρα για να μην κάνει κρυστάλλους. Συνολικά επαναλαμβάνουμε 5 φορές τη διαδικασία.
Πριν σερβίρουμε βγάζουμε το δοχείο από τη κατάψυξη 20 λεπτά νωρίτερα και το χτυπάμε στο μούλτι με το ειδικό εξάρτημα για τα παγάκια να αφρατέψει.
Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο ή φρέσκιες φράουλες.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.