Καρπουζόπιτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 600 γραμμάρια καρπούζι καθαρισμένο
- 3κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας μέλι
- 100 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη λιωμένη
- 10-12 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια καρύδια
- 150 γραμμάρια σουσάμι
- Μέλι, κανέλα και καρύδια για το σερβίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το καθαρισμένο καρπούζι και το λιώνουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη μισή μαργαρίνη, τα καρύδια χοντροτριμμένα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα σύρμα.
Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με πηχτό χυλό, ούτε πολύ αραιό, ούτε όμως πολύ πηχτό.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και με την υπόλοιπη μαργαρίνη αλείφουμε το πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στο πάτο του σκεύους μας και στα πλαϊνά τοιχώματα περίπου 1 ½ - 2 εκατοστά.
Αδειάζουμε το χυλό πάνω πάνω στο σουσάμι και πασπαλίζουμε το χυλό ξανά με σουσάμι.
Ψήνουμε για 45 λεπτά τη καρπουζόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν τη κόψουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
Σερβίρουμε με τριμμένα καρύδια, λίγο μέλι και κανέλα.
*Η καρπουζόπιτα πρέπει να είναι λεπτή, περίπου 1 ½ -2 εκατοστά πάχος και ο χυλός είναι αρκετός για ένα μεγάλο πυρέξ.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.