ρυζόγαλο
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 8 μπολ:
- 1/2 ποτήρι ρύζι Καρολίνα
- 5 ποτήρια νερό
- 10 κουταλιές φυτική σκόνη compleat (προαιρετικά)
- 6 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
- 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- Κανέλα για πασπάλισμα
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε λίγο νερό το ρύζι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο ένα ποτήρι νερό, (από τα 5 ποτήρια) και το ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει και όταν αρχίσει ο κοχλασμός αποσύρουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να χλιάνει.
Μοιράζουμε σε μπολ ή σε μικρά ποτήρια το ρυζόγαλο και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
despina