Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

ρυζόγαλο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 8 μπολ:
  • 1/2 ποτήρι ρύζι Καρολίνα
  • 5 ποτήρια νερό
  • 10 κουταλιές φυτική σκόνη compleat (προαιρετικά)
  • 6 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
  • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Κανέλα για πασπάλισμα

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε λίγο νερό το ρύζι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο ένα ποτήρι νερό, (από τα 5 ποτήρια) και το ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει και όταν αρχίσει ο κοχλασμός αποσύρουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να χλιάνει.
Μοιράζουμε σε μπολ ή σε μικρά ποτήρια το ρυζόγαλο και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα.

Σχόλια Συνταγής

  • despina
    τελεια κρεμα μου την ξε η μαμα μου!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές