Σαραγλάκια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Γέμιση:
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας (10-12 φύλλα)
- 1/2 κιλό καρυδόψιχα αλεσμένη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό καλαμποκέλαιο για τα φύλλα
- καλαμποκέλαιο για το άλλειμα των φύλλων Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
- Χυμό από 1 λεμόνι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη καρυδόψιχα με τη ζάχαρη, τη κανέλα, τη φρυγανιά και το γαρύφαλλο.
Παίρνουμε ένα φύλλο το λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε 4 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε ξανά με καρυδόψιχα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στο τρίτο φύλλο και τυλίγουμε σε σφικτό ρολό από τη μακριά του πλευρά.
Κόβουμε το ρολό σε ροδέλες των 2 εκατοστών και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε να κάψει το 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο και με ένα κουτάλι της σούπας λαδώνουμε ένα–ένα τα ρολά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το δεύτερο και το τρίτο ρολό με την ίδια διαδικασία.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Σιροπιάζουμε τα ζεστά τα ρολά με ζεστό σιρόπι (όχι καυτά), με μια κουταλιά της σούπας στο καθένα και μετά από 1/2 ώρα τα αναποδογυρίζουμε.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη αλεσμένη καρυδόψιχα.
Σχόλια Συνταγής
Κ.Γ.