Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα ρόδι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 ποτήρια σπόρους ροδιού
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1/2 μήλο
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τους σπόρους ροδιού με τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα κατεβάζουμε από την εστία τη κατσαρόλα και σουρώνουμε το μείγμα.
Στραγγίζουμε τα σπόρια πολύ καλά όπως είναι με το σουρωτήρι μέσα σε μία κατσαρόλα και τα πατάμε με ένα κουτάλι να βγάλουν όλο το χυμό τους.
Τοποθετούμε τη κατσαρόλα ξανά πάνω στην εστία της κουζίνας μας σε χαμηλή ένταση.
Καθαρίζουμε το μήλο από τη φλούδα, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το χυμό.
Μόλις μαλακώσουν τα μήλα και πάρει τη πρώτη βράση πολτοποιούμε με τη ραβδομπλέντερ να λιώσουν τα κομμάτια του μήλου και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Στην αρχή θα φαίνεται αρκετά ρευστή η μαρμελάδα όμως μόλις κρυώσει θα πήξει.
Αν δούμε πως είναι ακόμη ρευστή ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία και μόλις κοχλάσει βράζουμε για 1-2 λεπτά το πολύ.
Μόλις κρυώσει μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές