Κατηγορία Γλυκά / Γρανίτες-λικέρ-ροφήματα

Λικέρ περγαμόντο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • Ξύσμα από 8 περγαμόντο
  • 800 ml ρακί
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια νερό

Ρίχνουμε σε ένα βάζο με φαρδύ στόμιο το ρακί με το ξύσμα από τα περγαμόντο και τις φλούδες που περίσσεψαν μετά από το ξύσιμο.
Αφήνουμε για 10 μέρες και δεν ξεχνάμε κατά διαστήματα να ανακινούμε 2-3 φορές την ημέρα το βάζο.
Την 10η ημέρα βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός για 5 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να χλιάνει και σουρώνουμε το ξύσμα με το ρακί σε ένα σουρωτήρι με βαμβάκι και τούλι για να μην μείνουν τυχόν υπολείμματα.
Αν χρειαστεί το περνάμε από το βαμβάκι 2-3 φορές έτσι ώστε το λικέρ μας να μείνει καθαρό και διαυγές.
Ενώνουμε το ποτό με το σιρόπι σε μία καθαρή κατσαρόλα και αδειάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια.
Αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος στο ντουλάπι μας ή στο ψυγείο αν το προτιμούμε παγωμένο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές