Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού
-
Μπάρες με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις. Ρίχνουμε τα υλικά για το μπισκότο σε ένα μούλτι και τα λιώνουμε όλα μαζί να γίνει μία τριφτή ζύμη. Πα?...
-
Ροξάκια
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει...
-
Κρουασάν σοκολάτας
Βάζουμε τη νηστήσιμη μερέντα στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει. Μετά τις 3 ώρες ανοίγουμε πρώτα το πρώτο φύλλο σφολιάτας πάνω στο πάγκο εργασίας μας. Με ένα μαχαί...
-
Ρεβανί καρύδας
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός και το αφ...
-
Νηστήσιμη πορτοκαλόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω. Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει μέχρι να μαλακώσου?...