Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού

Νηστήσιμη πορτοκαλόπιτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια αν υπάρχουν.
Ρίχνουμε στο κάδο του μπλέντερ τα πορτοκάλια με τη φλούδα και τα κάνουμε πολτό. Θέλουμε 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πολτό πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει.
Προσθέτουμε το πολτό από το πορτοκάλι, το κονιάκ, χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και αφήνουμε για 1/2 ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά της ώρας.
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και κόβουμε σε κομμάτια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές