Ρεβανί καρύδας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδα
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σόγιας βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη + 1 κουταλιά σούπας
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ Σιρόπι:
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 3 κουταλιές σούπας ροδόνερο
- 1 φλούδα από λεμόνι
- Φιστίκια Αιγίνης τριμμένα για γαρνίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για το ρεβανί και το αφήνουμε 1/2 ώρα να φουσκώσει.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί το λαδώνουμε ελαφριά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Στρώνουμε την επιφάνεια του γλυκού με βρεγμένα δάκτυλα για να γίνει λεία και επίπεδη, πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι και χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε για 40 λεπτά και μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε ξανά με φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.