Κρουασάν σοκολάτας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 συσκευασία σφολιάτας (2 φύλλα)
- Νηστήσιμη μερέντα
- Καστανή ζάχαρη
- Προαιρετικά φουντούκια ψιλοκομμένα, αμύγδαλα
Βάζουμε τη νηστήσιμη μερέντα στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.
Μετά τις 3 ώρες ανοίγουμε πρώτα το πρώτο φύλλο σφολιάτας πάνω στο πάγκο εργασίας μας.
Με ένα μαχαίρι το χαράζουμε από τη στενή του πλευρά, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη, σε μακριά τρίγωνα κομμάτια (γύρω στα 6 εκατοστά φάρδος).
Κάθε φύλλο σφολιάτας μας βγάζει γύρω στα 8-9 μικρά κρουασάν.
Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και βάζουμε σε κάθε τριγωνάκι από μία κουταλιά.
Τυλίγουμε το κάθε ένα σε ρολό και το τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και αφού τελειώσουμε με όλα τα κρουασάν παίρνουμε ένα πινέλο και τα αλείφουμε με λίγο νερό.
Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.