Ελιόπιτα με φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό 220ml
- 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 ποτήρι μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσια)
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε λίγη-λίγη την πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και τα προσθέτουμε με ένα κουτάλι στο υπόλοιπο μείγμα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε ένα μικρό ταψί με 22 εκατοστά πάτο και το λαδώνουμε με ένα πινέλο.
Αδειάζουμε το μείγμα της ελιόπιτας και με βρεγμένα δάκτυλα το απλώνουμε σε όλο το ταψί.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι όλη την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει πολύ καλά.
*Τις ελιές τις προσθέτουμε στο τέλος έτσι ώστε να μην μαυρίσει η πίτα μας με το ανακάτεμα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.