Κατηγορία Γλυκά / Γρανίτες-λικέρ-ροφήματα

Σορμπέ σοκολάτα - πορτοκάλι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 ½ κουβερτούρες σοκολάτας(300 γραμμάρια)
  • 1 λίτρο νερό
  • 260 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 50 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το κακάο και το άρωμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να διαλυθούν τα υλικά και να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε τη κατσαρόλα και ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο και το βάζουμε στη κατάψυξη.
Μετά από 2 ώρες ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα να αφρατέψει και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάθε 1/2 ώρα, συνολικά 5 φορές και αφήνουμε να παγώσει μέχρι την επόμενη μέρα.
Σερβίρουμε σε μπολ ή σε χαμηλά ποτήρια και αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή με καραμελωμένες φλούδες πορτοκάλι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές