Ψάρι γλώσσα στο φούρνο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 μεγάλο ψάρι γλώσσα γύρω στο 1 ½ κιλό
- Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- Κάπαρη ξαρμυρισμένη
- Ρίγανη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε το ψάρι με τις λιαστές ντομάτες, τη κάππαρη και το νερό και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αν θέλουμε συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το ψάρι μας και το βγάζουμε από το φούρνο.
Χτυπάμε σε ένα μούλτι το ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προαιρετικά συμπληρώνουμε στη σάλτσα μία κουταλιά σούπας μουστάρδα για πιο έντονη γεύση.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη ρίγανη και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.