Μύδια με κόκκινη σάλτσα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό μύδια με το κέλυφος
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 καυτερή πιπεριά ή 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη καυτερό πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.
Διαλύουμε στο νερό το πελτέ και τα αδειάζουμε μαζί με το χυμό ντομάτας μέσα στη τηγάνι.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε μετά τα 5 λεπτά τα μύδια, το αλάτι, το πιπέρι και το καγιέν, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον προσθέτουμε στα μύδια.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.