Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Σπανακόπιτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 πακέτο (Ζαγορίσιο φύλλο για πίτες ή φύλλο της γιαγιάς) στα σούπερ-μάρκετ (6 φύλλα)
  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μία χούφτα ρύζι για γεμιστά ή λίγο σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι- πιπέρι
  • 1 πιάτο βαθύ φέτα φυτική σόγιας τριμμένη (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, το λαδώνουμε πολύ καλά και στρώνουμε τα φύλλα μας.
Βάζουμε τρία φύλλα κάτω και κάθε φορά που στρώνουμε ένα φύλλο το λαδώνουμε καλά.
Σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το σπανάκι, τον άνηθο, το ρύζι, το ένα φλιτζάνι λάδι, τη φέτα, αλάτι-πιπέρι και ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στα λαδωμένα φύλλα.
Στρώνουμε τη γέμιση να πάει παντού ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με τα άλλα τρία φύλλα, αφού πάλι τα λαδώσουμε ένα-ένα και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού.
Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε πολύ καλά, το βρέχουμε με λίγο νερό και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά της ώρα στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας για να γίνει τραγανό το φύλλο και την αναποδογυρίζουμε.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και βγάζουμε από το φούρνο.
Μόλις κρυώσει την αναποδογυρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές