Μους λεμόνι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Κρέμα:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
- 2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού Για το σερβίρισμα:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτική κρέμα σε σαντιγί
- 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 λάϊμ ξύσμα
- 10 μπισκότα τύπου Digestive τριμμένα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (δεν θα είναι πολύ σφικτή η κρέμα).
Κατεβάζουμε από την εστία τη κατσαρόλα και αφήνουμε τη κρέμα να χλιάνει.
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τη φυτική κρέμα με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και βάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Σε ένα μπλέντερ τρίβουμε τα μπισκότα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Αδειάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί μέσα στη κρέμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Παίρνουμε μικρά ποτηράκια και ξεκινάμε να συναρμολογούμε το γλυκό μας.
Βάζουμε σε κάθε ποτηράκι λίγη ποσότητα κρέμας λεμονιού, τριμμένο μπισκότο, δεύτερη δόση κρέμας και μπισκότου και τελειώνουμε με ροζέτες σαντιγί.
Τοποθετούμε στο ψυγείο και μετά από 2 ώρες σερβίρουμε με ξύσμα λάϊμ.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.