Μαρμελάδα λωτού
Εκτέλεση
Συστατικά
- 400 γραμμάρια λωτού καθαρισμένο σε μικρά κομμάτια
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια χυμό
- 2 κουταλιές σούπας Grand Marnier
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Αδειάζουμε το καθαρισμένο λωτό σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ποτό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και κατά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια.
Αν δεν θέλουμε μικρά κομμάτια στη μαρμελάδα βάζουμε μία ράβδο μπλέντερ μέσα στη κατσαρόλα και πολτοποιούμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία 105 βαθμούς Κελσίου και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.