Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ μπανάνας με σάλτσα σοκολάτας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Για μία μακρόστενη φόρμα:
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 2 μέτριες μπανάνες
  • 1 βανίλια
  • 250 γραμμάρια φαρίνα
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Για το σάλτσα σοκολάτας:
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 3 σταγόνες εσάνς μπανάνας

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού.
Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και την ρίχνουμε λίγη-λίγη στο υπόλοιπο μείγμα.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε στο φούρνο περίπου 50 λεπτά και μόλις κρυώσει το περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Για το σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και σερβίρουμε μαζί με το κέικ

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές