Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Πτι φουρ

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη μαλακή
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 50 γραμμάρια κορν-φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • Μαρμελάδα ή νηστήσιμη μερέντα για τη γέμιση
  • 1 σακουλάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης
  • 1 σακουλάκι τρούφα κουβερτούρας Γιώτης

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ.
Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε στο μείγμα με ένα κουτάλι το κορν-φλάουρ και το αλεύρι.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το μίξερ.
Παίρνουμε μία σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής με σχήμα αστεράκι και τη γεμίζουμε με το μείγμα των μπισκότων.
Παίρνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και με το κορνέ βγάζουμε τα μπισκότα μας σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε σε ένα μπισκότο μικρή ποσότητα μαρμελάδας για κολλήσουμε δύο-δύο τα μπισκότα μας.
Πατάμε ελαφριά να κολλήσουν τα μπισκότα μεταξύ τους και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με το γέμισμα.
Παίρνουμε το σακουλάκι με το γλάσο και το βουτάμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό για να ρευστοποιηθεί.
Παίρνουμε ένα-ένα τα πτι-φουρ και τα βουτάμε μέχρι τη μέση στο γλάσο και μετά τα βουτάμε στη τρούφα.
Τα τοποθετούμε σε αντικολλητική λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
*Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη τρούφα με ψιλοκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές