Κέικ με κολοκύθα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 500 γραμμάρια τριμμένη κόκκινη κολοκύθα
- 1 κουταλιά σούπας χοντρό σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα καρύδια
- Μία πρέζα αλάτι
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
- 2 κουταλιές σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
- Μία πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 βανίλια
- 500 γραμμάρια φαρίνα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Παίρνουμε τη τριμμένη κολοκύθα και τη στύβουμε με τα χέρια πολύ καλά να βγάλει όσο περισσότερο γίνεται τα υγρά της.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και προσθέτουμε τη τριμμένη κολοκύθα και ένα - ένα τα υπόλοιπα υλικά.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι με λίγο καλαμποκέλαιο, το αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι που δεν έχει κολλήσει στο ταψί μας.
Αδειάζουμε μέσα στο ταψί το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις χλιάνει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.