Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα σύκο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκα σύκα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 βανίλια

Καθαρίζουμε τα σύκα από τη φλούδα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Μέσα σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα σύκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια.
Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει η μαρμελάδα.
Λίγο πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μία ακόμη βράση και αποσύρουμε.
Μόλις κρυώσει την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές