Κατηγορία Γλυκά / Πίτες

Ρολά κανέλας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ζύμη σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 2-3 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 4-5 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
  • Κανέλα σκόνη
  • Σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)

Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπρίκι.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με τη μαργαρίνη.
Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, μπόλικη κανέλα και σταγόνες κουβερτούρας. Τυλίγουμε τη ζύμη απαλά σε ρολό από τη μακριά του πλευρά και μόλις φτάσουμε στο τέρμα αλείφουμε με λίγο νερό την άκρη για να κολλήσει.
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρολά των 3-4 εκατοστών και τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Αν μας περισσεύει μαργαρίνη αλείφουμε τα ρολά και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη επιπλέον.
Τοποθετούμε στο φούρνο το ταψί μας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γέμιση με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και αμύγδαλο φιλέ ή μία δεύτερη εκδοχή να πασπαλίσουμε τη ζύμη με ψιλοκομμένους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια) καστανή ζάχαρη και κανέλα, σταφίδες, cranberries κ.α.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές