Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ μπανάνας με ξηρούς καρπούς και γλάσο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 μεγάλες μπανάνες
  • 100 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 3/4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 100 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα και καρύδια
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Για το γλάσο:
  • 4 κουταλιές σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας γεμάτες φυτική μαργαρίνη
  • 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας νερό

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Συμπληρώνουμε στο μείγμα τη βανίλια, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους ξηρούς καρπούς και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα με το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο υπόλοιπο μείγμα με τις μπανάνες.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σταματάμε το μίξερ.
Προσθέτουμε τη τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ τη λαδώνουμε ελαφριά με ένα πινέλο και μετά την αλευρώνουμε.
Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά και μόλις κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι τα υλικά για το γλάσο και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να χλιάνει και γαρνίρουμε το κέικ.
Πασπαλίζουμε με πολύχρωμες καραμελίτσες και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές