Λικέρ Κουμ-κουάτ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό Κουμ-κουάτ
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- 750 ml κονιάκ
- 2 ποτήρια νερό
Πλένουμε τα φρούτα και τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία με μία οδοντογλυφίδα.
Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο και προσθέτουμε το κονιάκ.
Κλείνουμε καλά με το καπάκι το βάζο και το τοποθετούμε σε σκοτεινό μέρος στο ντουλάπι μας για 1 μήνα.
Μετά από ένα μήνα αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα φρούτα με το κονιάκ και προσθέτουμε τη ζάχαρη με το νερό.
Βράζουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε τα φρούτα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.
Αφήνουμε να κρυώσει, αδειάζουμε σε μπουκάλια και αν θέλουμε αποθηκεύουμε στο ψυγείο για να το σερβίρουμε παγωμένο.
*Τα φρούτα δεν τα πατάμε, γίνονται πολύ ωραία μαρμελάδα.Μετράμε τα φρούτα σε ποτήρια και τα αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα. Όσα ποτήρια φρούτα, τόσα ποτήρια σε αναλογία ζάχαρη θα βάλουμε. Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός για 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και πολτοποιούμε τα φρούτα μέσα στη κατσαρόλα με ένα ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού και τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα μας στην εστία της κουζίνας μας.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και μόλις κρυώσει την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Ελέγχουμε την μαρμελάδα για να δούμε αν είναι έτοιμη με τον εξής τρόπο:
Βάζουμε στη κατάψυξη ένα μικρό πιατάκι για 10 λεπτά. Με ένα κουτάλι σούπας ρίχνουμε μία κουταλιά στο παγωμένο πιάτο και με το δάκτυλο μας τραβάμε κάθετη γραμμή ανάμεσα στη μαρμελάδα κάνοντας δύο λωρίδες.
Αν μετά από μερικά λεπτά δεν ενωθούν μεταξύ τους οι δύο λωρίδες τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη, αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.