Φλωρεντίνες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο φιλέ
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 βανίλια
- 1/3 φλιτζανιού φυτική κρέμα γάλακτος
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια τη μαργαρίνη, το μέλι να πάρουν μία βράση.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να πήζει την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αμύγδαλο.
Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τη φόρμα σιλικόνης για ατομικά κέικ και βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας, όχι πολύ γεμάτη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα καραμέλας. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να απλώσουμε το μείγμα σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα, το ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο και μόλις χλιάνει με τη ροδέλα της πίτσας το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
Όταν κρυώσουν μεταφέρουμε τις φλωρεντίνες σε δοχείο με καπάκι για να μην μαλακώσουν.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.