Μάφιν βανίλιας
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 12-14 μάφιν:
- 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 400 γραμμάρια φαρίνα κοσκινισμένο
- 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας
- Χάρτινες θήκες για μάφιν
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να λιώσει.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Παίρνουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ με ένα κουτάλι της σούπας και αφού απορροφηθεί όλο το αλεύρι σταματάμε το μίξερ.
Αν το μείγμα είναι αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε μέσα στις θήκες σιλικόνης για μάφιν, τις χάρτινες θήκες μιας χρήσης και μοιράζουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω σε αντίσταση.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα με μια οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει στεγνή τότε τα μάφιν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.