Κατηγορία Γλυκά / Πίτες

Κερασόπιτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό κεράσια
  • 4 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη (λιωμένη)
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα αμυγδάλου
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα του σκεύους
  • 1 κουταλάκι γλυκού εσάνς αμυγδάλου
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αέρα.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με τη μαργαρίνη το πάτο και τα τοιχώματα.
Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα στρώνουμε στη σειρά, μέσα στο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη λιωμένη μαργαρίνη να λιώσει και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το άρωμα αμυγδάλου, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα κεράσια.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πίτα και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές