Μους βερίκοκο
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 10 μπολάκια:
- 2 κονσέρβες κομπόστα βερίκοκο
- 600 ml φυτική κρέμα γάλακτος παγωμένη
- 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 φακελάκι 10 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη
Στραγγίζουμε τις κομπόστες βερίκοκο και παίρνουμε τα 600 γραμμάρια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ να γίνουν πολτός. Τα υπόλοιπα βερίκοκα τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια για να τα προσθέσουμε στο τέλος μέσα στη μους.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το πολτό από τα βερίκοκα μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε γρήγορα για να λιώσει η ζελατίνη και πριν πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν θα έχει κρυώσει αρκετά ο πολτός από τα βερίκοκα βγάζουμε τη σαντιγί από το ψυγείο και σιγά-σιγά ρίχνουμε το πολτό μέσα στη σαντιγί ενώ ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε τη μους σε ποτηράκια του κρασιού και γαρνίρουμε με βερίκοκα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.