Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Ελιές ξιδάτες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 κιλά ελιές
  • Αλάτι χοντρό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
  • Ελαιόλαδο

Παίρνουμε τις ελιές και τις χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι δύο φορές.
Τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι και τις καλύπτουμε με νερό.
Αλλάζουμε το νερό καθημερινά, πρωί-βράδυ, μέχρι να ξεπικρίσουν.
Όταν θα έχουν ξεπικρίσει οι ελιές τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε ξανά στο μπολ.
Μετράμε σε ποτήρια το νερό που θα τις καλύψει και προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι.
Η αναλογία είναι 7 ποτήρια νερό=1 ½ φλιτζάνι τσαγιού πολύ χοντρό αλάτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το αλάτι και αφήνουμε τις ελιές με κλειστό καπάκι για δύο μέρες να αλμυρίσουν.
Αν δεν θέλουμε να είναι πολύ αλμυρές τις αφήνουμε λιγότερες μέρες στην άρμη.
Ξεπλένουμε πολύ καλά τις ελιές από την άρμη και τις αδειάζουμε σε βάζα. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο και αν θέλουμε προσθέτουμε μέσα στα βάζα φρέσκα κλωνάρια ρίγανης ή δεντρολίβανου.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές