Κουλουράκια λεμονιού
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού λεμονάδα με ανθρακικό
- Χυμό από 1 ½ λεμόνι
- Ξύσμα από 3 λεμόνια
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε στη συνέχεια το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Σταματάμε το μίξερ και διαλύουμε τη σόδα μέσα στη λεμονάδα.
Αδειάζουμε αμέσως μέσα στο κάδο τη διαλυμένη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά όσο πάρει για να γίνει μία ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι και πλάθουμε λεπτά κορδόνια που θα πλέξουμε σε μικρές κοτσίδες.
Ψήνουμε τα κουλουράκια μέχρι να ροδίσουν ελαφριά.
Αν θέλουμε ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε μπισκότα με ένα κουπ-ατ της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με λίγο παπαρουνόσπορο.
Μία άλλη εκδοχή είναι να προσθέσουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο μέσα στη ζύμη μας.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.