Κέικ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα περασμένα από το μπλέντερ σαν σκόνη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό άρωμα αμυγδάλου
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα
- 200 ml φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά, το χυμό, τα τριμμένα αμύγδαλα, το κονιάκ, το άρωμα αμυγδάλου και στο τέλος το μπέικιν με τη φαρίνα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά πάνω-κάτω.
Για να δούμε αν είναι έτοιμο μπήγουμε ένα καλαμάκι για σουβλάκια στο κέντρο του κέικ κι αν αυτό βγει στεγνό τότε το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το αναποδογυρίζουμε.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και γαρνίρουμε το κέικ.
Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε σε κομμάτια.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.