Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

Mους αχλαδιού

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 4 μερίδες:
  • 8 αχλάδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3-4 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλιας
  • Σάλτσα καραμέλας:
  • 250 ml φυτική κρέμα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού γλυκόζη
  • 2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • Λίγο αλάτι
  • Κουβερτούρα τριμμένη για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα καραμέλας:
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη φυτική κρέμα με τη γλυκόζη.
Όταν ζεσταθεί η κρέμα με τη γλυκόζη κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία και την προσθέτουμε στο τηγάνι με τη λιωμένη ζάχαρη πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλάει, ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε συνεχώς.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά και όταν το μείγμα γίνει λείο και πάρει το χρώμα της καραμέλας κατεβάζουμε από την εστία το τηγάνι και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και μία πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε να λιώσει η μαργαρίνη και αφήνουμε τη σάλτσα καραμέλας να κρυώσει πολύ καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Καθώς θα κρυώνει η σάλτσα θα δούμε ότι πήζει, ενώ ανά μικρά διαστήματα την ανακατεύουμε για να μην κάνει κρούστα.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τις φλούδες, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε
σε ένα κατσαρόλι με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το άρωμα βανίλιας.
Μόλις μαλακώσουν τα αχλάδια τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσουν τα περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν πουρές.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη και την ενσωματώνουμε σιγά-σιγά στο πουρέ αχλαδιού.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με σάλτσα καραμέλας και τριμμένη κουβερτούρα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές