Ρολά κανέλας με γλάσο
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Ζύμη:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- 4 ½ κουταλάκια γλυκού μαγιά ξηρή
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 4 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια Γέμιση:
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας κανέλα Γλάσο:
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
- 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη και βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ξεχωριστά μπολ το κάθε ένα.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το αλείφουμε με φυτική μαργαρίνη.
Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε πάνω στο πάγκο εργασίας μας σε μακρόστενο φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
Αλείφουμε το φύλλο με φυτική μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με μπόλικη καστανή ζάχαρη να καλυφθεί το φύλλο και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια των τεσσάρων εκατοστών. Τοποθετούμε τα ρολά μέσα στο πυρίμαχο σκεύος σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο (γιατί θα φουσκώσουν) και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε τη φυτική μαργαρίνη και μέσα ρίχνουμε τη βανίλια, το μέλι το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τα ρολά κανέλας με το γλάσο και λίγη κανέλα, αφού έχουν κρυώσει.
*Αν θέλουμε πιο σφικτό το γλάσο προσθέτουμε περισσότερη ζάχαρη άχνη.
*Δεν χρειάζεται να φουσκώσουν τα ρολά για να τα ψήσουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.