Αλάδωτες πένες με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Εκτέλεση
Συστατικά
- 400 γραμμάρια μακαρόνια πένες
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 βάζο κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (350 γραμμάρια)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κουταλιές σούπας ελιές Καλαμών καθαρισμένες
- 2 κουταλιές σούπας κάππαρη
- 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 κοφτή κουταλιά σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια με τον κύβο λαχανικών aldenteκαι τα στραγγίζουμε.
Παίρνουμε τις πιπεριές τις ξεπλένουμε σε νερό και τις περνάμε από το μπλέντερ να λιώσουν.
Κάνουμε το ίδιο και με το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία της κουζίνας μας με ελάχιστο νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ελιές και την κάππαρη κι ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και προσθέτουμε τις λιωμένες πιπεριές με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε τη πάπρικα, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε σάλτσα πιπεριάς και πένες.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε σε μερίδες.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.