Πρασόρυζο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 4 πράσα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 5 φλιτζάνια χλιαρό νερό
Πλένουμε και αφαιρούμε τα χοντρά φύλλα από τα πράσα μέχρι να φτάσουμε στο πιο τρυφερά. Κόβουμε το πάνω σκληρό μέρος και το πετάμε. Τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία να κάψει το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη μία σκελίδα σκόρδο και στη συνέχεια τα κομμένα πράσα.
Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη να μαλακώσουν και τα πράσα.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τους κύβους ντομάτας (ή τριμμένη ντομάτα), τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι-πιπέρι και το χλιαρό νερό.
Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μόνο αν είναι ωμό το ρύζι.
*Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συχνά το φαγητό για να μην μας κολλήσει το ρύζι στο πάτο της κατσαρόλας.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.