Κατηγορία Γλυκά / Τάρτες

Τάρτες σοκολάτας με γλυκό βύσσινο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά ζύμης για 12 ταρτάκια:
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 50 γραμμάρια αλεσμένα φουντούκια
  • 1 κουταλιά σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό
  • 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
  • Κρέμα σοκολάτα:
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γραμμάρια μαλακό τυρί τόφου
  • 2 κουταλιές σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι
  • 1 βανίλια
  • Γλυκό βύσσινο για το γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Ρίχνουμε τα στέρεα υλικά της ζύμης στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και την πλάθουμε σε μία στρογγυλή μπάλα. Τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά από μία ώρα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και παίρνουμε μία σιλικόνη με θήκες για μάφιν.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Με τα δάκτυλα μας πλάθουμε σε μικρή πιτούλα το κάθε ένα και το βάζουμε μέσα στη θήκη για τα μάφιν.
Συνεχίζουμε το πλάσιμο μέσα στη θήκη έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τοιχώματα γύρω στα 2 εκατοστά ύψος.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Αφού γεμίσουμε όλες τις θήκες βάζουμε στο φούρνο τη σιλικόνη και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα με το μέλι, τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και κατεβάζουμε από την εστία.
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι το τυρί τόφου να φύγουν τα υγρά και το αδειάζουμε μέσα στο μπλέντερ.
Πολτοποιούμε να γίνει το τυρί μία λεία κρέμα χωρίς κομματάκια κι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ με το τυρί λίγη-λίγη τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα φορμάκια με τη κρέμα σοκολάτας και μόλις χλιάνουν τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα τουλάχιστον για 2 ώρες. Σερβίρουμε τις τάρτες σοκολάτας με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές